Gamla ritningar som PDF

Ställ frågor om aircombat-bygge eller tipsa andra om dina byggknep.

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
Sailor-Martin
Inlägg: 1001
Blev medlem: lör 02 apr 2005, 22:44

Gamla ritningar som PDF

Inlägg av Sailor-Martin » tor 21 feb 2013, 21:41

Denny fick mig att göra en djupdykning (eller kanske snarare uppdykning) på garagevinden och leta upp lite gamla ritningar och scanna in. Inget nytt egentligen, men inscannat i fullformat och lagt i PDF så att det är lätt att skriva ut och klistra ihop. Kanske inte perfekt scannat, men det går nog att bygga efter.

Spitfire (balsa/foam) http://8loop.net/aircombat/plans/Elmberg-Spitfire.pdf. Obs att det finns en DXF-ritning också, med modernare Spica-profil. Den hittar du här http://www.8loop.net/aircombat/plans/spit-pak-cad.zip

Messerschmitt Bf109K (foam) http://8loop.net/aircombat/plans/Elmberg-bf109k.pdf

Och sist men inte minst den gamla Mustang-ritningen, som har funnits i DXF-format men kanske inte har varit så lätt att skriva ut: http://8loop.net/aircombat/plans/Elmber ... ustang.pdf. Denna ritning fyller faktiskt 20 år i år. Tänk vad tiden går... :shock:

Går det att använda dom här ritningarna idag? Jodå. Jag har inte haft tid att modifiera dom men du kan absolut fortfarande bygga Spitfire som en första Aircombat-modell. Vill du ha en vassare modell, byt ut vingprofilen mot nåt modernare och vassare och se till bygga en bra motorkåpa för att minska luftmotståndet.

Du kan använda Mustangritningen som utgångspunkt för att göra en cellplastmodell av Mustangen. Vingprofilen funkar, men byt gärna mot en modernare.

Samma sak med Bf109:an. Byt mot en modern vingprofil, bygg lätt och sätt i en vass motor. Men lär dig att flyga aircombat med nån annan jaktplanstyp innan du ger dig på den här, eftersom den har liten vinge/vingyta och inte är den lättaste att flyga.

Samtliga mina ritningar som finns i digitalt format hittar du här: http://www.8loop.net/aircombat/static.p ... 222-205745

/Martin

Användarvisningsbild
Lowflyer
Inlägg: 144
Blev medlem: lör 29 mar 2008, 18:57
Ort: Eskilstuna

Re: Gamla ritningar som PDF

Inlägg av Lowflyer » mån 25 feb 2013, 11:11

BRA jobbat Martin!

Kul att se hur otroligt populära 0.15 modellerna börjar bli :wink:
Give them Hell! (Läs Leif Hellströms bok om Mustang så förstår du)

Skriv svar